Araç Takip Sistemleri
Günümüzde pek çok farklı nedenlerden dolayı araç takip sistemleri çok büyük önem kazanmıştır. Firmalar personellerinin ne zaman, nerede olduklarını ve ne kadar süreyi nerede geçirdiklerini takip etmek istemektedirler. Araçlarla ilgili almak istedikleri bir takım bilgilere de araç takip sistemleri sayesinde ulaşabilirler. Bu teknolojinin çok büyük önem kazandığı noktalar bulunmaktadır. Güvenlik açısından da can alıcı sistemler halini alabilmektedir.
Kisi Takip Sistemleri
Kişisel takip cihazları her geçen gün daha da popüler olmaktadır. Maceraperestler, geniş ve tehlikeli alanlarda çalışan işçiler veya yerleşim yerlerinden uzak yerlerde bulunan insanlar için hayati önem kazanmaktadır. Aileler çocuklarının hangi zamanda nerede olduklarını bilmek isteyebilirler. Büyük iş alanlarında işçilerin konumları kolayca tespit edilebilir. Doğru ve yasal kullanılan kişisel takip cihazları güvenlik ve hayat kurtarma açısından çok büyük önemler arz edebilmektedir.
Hayvan Takip Sistemleri
Günümüzde gerek maddi, gerek manevi gerekse de araştırma amaçlı olarak her şekilde hayvanların izlenmesi, takip edilmesi ve kaybolmalarının engellenmesi çok büyük önem kazanmıştır. Hayvancılıkla uğraşan ve açık alanda hayvan yetiştirenler hayvanlarının durum ve yerlerini anlık olarak görebilmeyi beklemektedirler. Evcil hayvan sahipleri bile hayvanlarının kaybolmasını önlemek adına bu sisteme ihtiyaç duyarlar.